Legfrissebb híreink

Gyakran kapok kérdést a környezetünkben lévő mezei virágokkal, de akár dísznövényekkel kapcsolatban is, hogy milyen gyógyhatásuk van. Gyógyhatásuk a gyógynövényeknek van, ezek azok a növények amelyek meghatározott mennyiségben tartalmaznak gyógyítás céljára alkalmas hatóanyagot. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy egyes növényeket több...

A bazsalikom a konyhában sokoldalúan kerülhet felhasználásra: pizza szószok, levesek, saláták, főzelékek, tojásos készítmények, szószok, pácok, mártások, darált húsok, halételek, kolbászok ízesítője.

Az illatos ibolyát, a népi gyógyászatban, mint köptetőszert használjuk. Amennyiben saját magunk szeretnénk gyűjteni ezt a gyógynövényt, ebben az esetben a gyökeres gyöktörzset kora tavasszal vagy késő ősszel gyűjthetjük.

Azt az olvasói kérdést kaptam, hogy a tárkony gyógynövény vagy fűszernövény. Érdekes a felvetés, mert fűszer, a növények azon része, mely erős ízhatású része, amit ételkészítéskor az ételek ízének, illatának módosítására vagy megőrzésére használunk, csekély mennyiségben (és nincs káros élettani hatása).

A rozmaringot régen a szegények tömjénjének is nevezték, mivel számukra tömjén igen magas ára miatt csak ez volt elérhető. A középkori kolostorkeretekben termesztették először Európában, ezt a gyógy- és fűszernövényt.

Nyáron és ősszel táplálkozásunkkal, a friss gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával, vitaminokkal, nyomelemekkel töltjük fel szervezetünket. A tél derekára a szervezetünk természetes védekező rendszere lassan kimerül. Ekkor vagyunk leginkább kitéve a vírusosok támadásának, ilyenkor kezdődnek a tömeges influenzás megbetegedések. Ennek megelőzésére és a...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el